GYPROC


Wilt u een ruimte indelen, een plafond verlagen, isolatie aan de binnenmuren plaatsen,..... dit alles is mogelijk met gyproc platen. Gyproc platen kan men toepassen in heel wat mogelijkheden, gaat snel en hoeft niet uit te drogen waardoor de muren en plafonds snel geschilderd, behangen of betegeld kunnen worden. Wij houden wel rekening dat voor de plaatsing van de gyproc platen we over een gezonde ondergrond beschikken, dit wil zeggen dat de wanden en plafonds droog moeten zijn, zodat er geen schimmel gevormd kan worden tussen de wand en de gyrpoc. Dit kan voor een ongezonde leef omgeving zorgen.

Niels Renovatie gyproc

Plafond


Gyproc platen zijn uitermate geschikt voor de afwerking van plafonds en dit zowel voor platte als bij schuine daken. We kunnen ze op eender welke hoogte plaatsen en tevens voorzien van isolatie, ingebouwde ventilatie en verlichting.

           

Niels Renovatie gyproc

Versterkte wanden


Afhankelijk van het doel, kunnen de wanden en plafonds versterkt worden door gebruik te maken om de voorwand eerst af te zetten met OSB platen. Hierdoor is er de mogelijkheid om een wastafel, wandkast, luster of zwaardere voorwerpen aan te brengen.

           

Niels Renovatie gyproc
Niels Renovatie gyproc

Scheidingswanden


Gyproc is zeer geschikt materiaal voor het maken van scheidingswanden zodat men een grote ruimte kan indelen in twee of meerdere extra ruimtes. Deze mogelijkheid gaat veel sneller dan metsen van muren en heeft ook de eigenschap dat het niet veel weegt.

           

Niels Renovatie gyproc

Vochtige ruimtes


In vochtige ruimtes zoals bad en douche kamers kunnen we gyproc platen gebruiken. Deze zijn geïmpregneerd met een middel dat vocht afwerend is.

           

Niels Renovatie gyproc

Acoustische en thermische eigenschappen


Door gyproc wanden en plafonds te plaatsen, kunnen we de acoustische en thermische eigenschappen aanpakken. De muren en plafonds kunnen extra geïsoleerd worden en hierbij maken we gebruik van acoustische gyproc platen (deze zijn zwaarder). Hierdoor zorgen we ervoor dat het geluid (het acoustische) in de ruimte blijft, het zorgt er in mindere mate voor dat het geluid van buiten, buiten gehouden wordt. De isolatie gaat er ook voor zorgen dat de thermische warmte in de ruimte gehouden wordt.